Bemutatkozás

Izmindi Réka vagyok, tájépítész. A Green Flag kertek megálmodója, tervezője. A kerttervezés a szenvedélyem, lelkes ügyfeleim idővel a barátaim lesznek. Megbízóim olyan emberek, kiknek ízlésvilága hasonlít az enyémhez, akik hasonló dolgokat tartanak szépnek, akik hasonló értékrendet képviselnek, vagy elfogadják ez ügyben az iránymutatásomat.

Munkám kezdetén alapos kutatómunkával feltárom a tervezési terület múltját. Vizsgálom az építő és romboló hatású tényezőket. Előre vetítem a jelenleg ható erők hosszútávú következményeit, és javaslatot teszek a tendencia pozitív irányú befolyásolására.

Igyekszem a tájat, a tervezett kertet jövőbeni használóikkal megszerettetni, hisz az ő törödésük, vagy hanyagságuk döntően befolyásolja majd a megépített zöldfelület sorsát. Minden munkám esetében törekszem az eredeti tájkaraktert megőrizni, azt kihangsúlyozni, vagy ha szükséges rekonstruálni. Törekszem az eredeti táji értékeket elmélyíteni, a létező vonzerőt tovább erősíteni, vagy új elemeket meghonosítva csábító karaktert rajzolni.

Bemutatkozás
Bemutatkozás

A kivitelezést megelőző, körültekintő és alapos tervezői munka eredménye lesz az életképes, hosszútávon fenntartható zöldfelület. Hogy mit értünk azon, életképes? Hosszútávon fenntartható? A gondos mérnöki munkával elgondolt és megépített kert nem lesz az élővilág és az ember közötti csatározás állandó színhelye. Itt nem lesznek túlbúrjánzott növényágyak, talajélet okozta ártétemények, vízelvezetési problémák.

A XXI. század embere ideje legnagyobb részét anyagi javainak megszerzésével tölti. A fennmaradó néhány órát fordítja csupán pihenésre, kikapcsolódásra, regenerációra. A feltöltődés egyik lehetséges helyszíne a lakóhelyünk környezetében kialakított közpark, köztér, magán- és közkert.

Kerttervező segítségével hosszútávon pénzt tudunk megtakarítani, hiszen a túlzásba vitt növénytelepítés kezdetben is többletköltség, de a későbbi kiírtása is anyagi ráfordítást igényel. Említhetnénk a burkolt felületeket, melyek bekerülési költsége mindig meghatározó tétel a kivitelezés folyamán. Itt a helyes alépítmény kialakításával ugyancsak komoly összeget takaríthatunk meg.

A tervezési munka folyamán a gondos mérnök felméri az igényeket és a tervezési terület által nyújtott lehetőségeket. Ezeket összevetve tesz javaslatot a legjobb megoldásra. A tervek alapján kivitelezett kert, park lakókörnyezetünk szerves része lesz. Általa kitágul életterünk, növekszik komfortérzetünk, s az a rövid idő, melyet regenerációval ebben az édenkertben töltünk elég lesz ahhoz, hogy újjult erővel nézzünk a holnap elé.